Florin Cîțu, președintele PNL, a susținut o conferință de presă la finalul consultărilor dintre formațiunea pe care o conduce și președintele Klaus Iohannis. Principalele declarații ale lui Cîțu:

  • PNL a dat dovadă de maturitate și responsabilitate și s-a prezentat la consultări cu propunere de premier pentru a debloca criza politică. L-a propus pe ministrul Apărării Nicolae Ciucă, împreună cu partenerii de la UDMR.
  • Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor pentru a avea un guvern cât mai rapid. PNL arată maturitate și responsabilitate și își asumă guvernarea dificilă.
  • Eu am făcut propunerea în Biroul Național. Vreau să facem politică pentru români. Este mai important să avem un guvern cu puteri depline. Eu am făcut propunerea. A fost acceptată în unanimitate.
  • Reporter: Ieri susțineați că PNL merge înainte doar cu Cîțu premier. Brusc s-a schimbat propunerea? Cîțu: Nu este brusc. Asta este soluția pentru criza politică, negenerată de PNL, dar rezolvată de PNL. Alte partide au demonstrat că nu pot găsi o majoritate.
  • Reporter: Ați mers și cu propunerea de guvern minoritar. Cu cine veți face acest guvern? Cîțu: Suntem într-o situație de criză de sănătate. Este nevoie de un guvern cu puteri depline.

Generalul Nicolae Ciucă a mai ocupat funcția de premier, dar interimar, între 7 decembrie 2020 – 23 decembrie 2020, după demisia lui Ludovic Orban. Actualul ministru interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL în luna octombrie 2020 și a câștigat un loc la Senat, la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Nicolae Ciucă este un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

”Cred că domnul Ciucă va reuși să strângă o majoritate. Prin statura sa de om al ordinii, de om eficient va reuși să treacă cu bine peste această criză din sănătate, dar și peste criza din energie, și cu sprijinul Parlamentului, care va trebui să realizeze și reformele din Programul de Reziliență (PNRR)”, a declarat vicepreședintele PNL, Gheorghe Falcă, la Realitatea Plus.

Înainte ca delegația USR să fie primită la Cotroceni, Dacian Cioloș a declarat: ”Vom merge la consultările cu președintele Iohannis cu propunerea de refacere a coaliției cu PNL și UDMR. Nu vom susține un guvern minoritar. Vom vota un guvern din care facem parte”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday