Anunțul a fost făcut de președintele Partidului Mișcarea Populară într-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook: ,,Prin Ordonanța de urgență pentru organizarea referendumului, doamna “reducem democrația” a schimbat prevederea care permitea PMP sa aibă membri in birourile electorale ale secțiilor de votare. Mai exact, a schimbat definiția partidului parlamentar, prin introducerea obligativității de a avea grup parlamentar in ambele Camere! Desigur, a fost o miscare cu destinație precisă, dat fiind ca tot actuala putere ne-a desființat grupul de la Senat”.

Potrivit liderului PMP Ordonanța de Urgență intră în contradicție cu legea 208/2015, care definește un partid parlamentar ca având cel puțin un grup, nu două.

,,Înțeleg rolul unei Ordonanțe de urgență (în vigoare cu mai puțin de o lună înainte de data referendumului!) pentru a facilita exercitarea dreptului de vot de către cetățeni, dar nu văd URGENȚA schimbării unor prevederi doar pentru a restrânge dreptul de reprezentare în secții a unui partid parlamentar! Acesta este regimul iliberal care ne guvernează azi de la Victoria! Guvernul a modificat un articol pe care nu avea voie să îl modifice, redefinind astfel statutul partidului parlamentar și scoțând în mod flagrant în afara legii PMP.

Faptul că PMP a fost scos din toate secțiile de votare de la referendum arată cât de debusolate și speriate sunt nulitățile care au acaparat instituțiile statului și care elimină, cu o brutalitate neimaîntâlnită, orice formă de opoziție”, a mai adăugat el.

De asemenea, Tomac face apel la analiza Biroului Electoral Central: ,,Sper va analiza cu obiectivitate tot ansamblul de legi care definesc statutul unui partid parlamentar”.

,,Avocatul Poporului încă nu a răspuns la solicitarea noastră. Doar Comisia de la Veneția analizează sesizarea PMP, pentru acestă instituție starea democrației chiar contează”, concluzionează președintele PMP.

https://www.facebook.com/tomaceugen/posts/2215633088461365

Amintim că referendumul pentru revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei ca fiind formată din căsătoria între un bărbat și o femeie se va desfășura în două zile, pe 6 și 7 octombrie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday