Viorica Dăncilă a anunțat înaintea ședinței de guvern, convocată după ce Curtea Constituțională a avizat favorabil revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei ca fiind formată din căsătoria între un bărbat și o femeie, că referendumul se va desfășura timp de două zile, pe 6 și 7 octombrie.

Premierul a mai precizat că acest referendum nu este „împotriva minorităților sexuale”.

„Vom adopta actele necesare pentru buna desfășurare a referendumului, pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să își exprime părerea cu privire la definirea familiei în Constituție. Referendumul va fi organizat timp de doua zile, pe 6 și 7 octombrie. Referendumul nu este împotriva minorităților sexuale.

În locul apelurilor pentru boicotare, ar fi mai onest dacă partidele și-ar asuma o poziție clară față de tema propusă. Partidul pe care îl reprezint a decis să sprijine acest referendum. Cer tuturor instituțiilor implicate în organizarea referendumului să dea dovadă de maximă responsabilitate și să demareze acțiunile pentru organizarea scrutinului.”

Senatul a adoptat inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, în senseul redefinirii familiei tradiționale, cu 107 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” și 7 „abțineri”.

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday