Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel anunță că șapte militari din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu (județul Constanța), precum și un civil, au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Cei opt sunt bănuiți că au furat șapte tone de kerosen și motorină din rezervele unității militare, pe parcursul acestui an. 

Comunicatul integral al Parchetului Militar:

”Comunicat de presă PMCMA – Propunere arestare preventivă 8 inculpați (7 militari și un civil) – furt calificat

La data de 15.11.2022, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar  București au dispus reținerea a 7 militari și a unui civil cercetați pentru săvârșirea infracțiuniii de furt calificat prevăzute de art.229 alin.l lit.b) și alin. 3 lit.a) Cod penal cu aplic. art.35 alin.l Cod penal.

Militarii fac parte din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, județul Constanța și au sustras, în mod  repetat,  în cursul anului 2022, combustibil  aparținând  unității  militare, kerosen și motorina, în cantitate totală de aproximativ 7 tone, valorificat sau folosit ulterior în interes personal.

În cursul zilei de 16.11.2022, cei 8 inculpați reținuți urmează a fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. 

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

În urmă cu un an de zile, DIICOT anunța destructurarea unui grup infracțional care în ultimii patru ani a furat carburanți (în special motorină) aparținând Armatei Americane de la baza militară din localitatea Mihail Kogălniceanu. Prejudiciul a fost atunci estimat la două milioane de lei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday