Unul dintre cei mai importanți experți ai Organizației Mondiale a Sănătății în situații de urgență a declarat vineri că guvernele europene trebuie să ia „măsuri decisive” pentru a opri transmiterea coronavirusului, inclusiv prin limitarea adunărilor de persoane, pentru a evita blocaje mai mari.

„Nu există răspunsuri noi. Știm ce trebuie să facem. Este totuși trist să vezi că multe țări din Europa se confruntă cu o creștere rapidă a cazurilor, iar guvernele trebuie să ia măsuri decisive pentru a încerca să oprească asta”, a declarat Mike Ryan.

„Trebuie să fim foarte, foarte atenți cu orice formă de adunări în masă”, a mai precizat expertul.

Astăzi s-a marcat un record de cazuri zilnice de coronavirus în Europa, fiind înregistrate pentru prima dată peste o sută de mii într-o zi. Cazurile din întreaga Europă au crescut constant în ultima săptămână, epicentele focarului mutându-se în Regatul Unit, Rusia, Spania și Franța, care au raportat câte cel puțin 10.000 de cazuri.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday