Europa a înregistrat 109.749 cazuri raportate zilnic de COVID-19 pentru prima dată, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Cazurile din întreaga Europă au crescut constant în ultima săptămână, epicentele focarului mutându-se în Regatul Unit, Rusia, Spania și Franța, care au raportat câte cel puțin 10.000 de cazuri.

Rusia a raportat vineri cele mai multe cazuri zilnice de coronavirus din mai, determinând autoritățile de la Moscova să ia măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor.

Regatul Unit a înregistrat peste 17.000 de cazuri joi, iar ministrul Sănătății a avertizat că țara se află într-un „moment periculos”. 

Italia a înregistrat peste 4.000 de cazuri pentru prima dată din aprilie, când țara a fost lovită grav de virus. Numărul zilnic de cazuri crește constant de trei luni.

Guvernul Spaniei a invocat vineri o stare de urgență pentru a impune blocarea parțială a Madridului. Cu 850 de infecții COVID-19 la 100.000 de persoane, zona Madridului are cea mai mare rată de infecție din Europa.

Franța a înregistrat noi infecții zilnice cu COVID-19 peste pragul record de 18.000 timp de două zile la rând.

În România, s-a înregistrat un nou record, 3.186 de persoane infectate în ultimele 24 de ore. În această perioadă au decedat 52 de pacienți, iar la terapie intensivă sunt internați 613.

În Europa, s-au înregistrat în medie aproximativ 78.000 de cazuri pe zi de la începutul lunii octombrie, comparativ cu o medie de 47.500 de cazuri în septembrie. Până în prezent, Europa a înregistrat peste 16% din totalul cazurilor de coronavirus din lume și aproape 22% din decese.

Sursă alternativă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday