Crește numărul cazurile de infectare cu coronavirus în Europa. Numărul persoanelor infectate COVID-19 a crescut joi în Marea Britanie cu 130. În total, în Regatul Unit au fost înregistrate 590 de cazuri și 10 decese. Numărul deceselor cauzate de coronavirus a trecut de o mie în Italia, care joi a raportat peste 2600 de noi cazuri.

Autoritățile de la Roma au anunțat că joi au înregistrat aproape 189 de decese din cauza coronavirusului. Totodată, numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 2651. În total au murit până acum 1016  persoane, iar peste 15 mii sunt contaminate, potrivit Agenției italiene pentru Protecție Civilă. Italia este cea mai afectată țară de coronavirus, după China.

În ultimele cinci zile, în Peninsulă au murit 783 și au fost raportate 8300 de noi cazuri de îmbolnăvire. Guvernul italian a plasat sub carantină toată țara. Nu vor avea loc evenimente în spațiile publice, iar cetățenii sunt sfătuiți să stea acasă. 

Autoritățile de la Madrid au raportat joi 782 de noi cazuri de coronavirus și 31 decese. În total, în Spania au fost contaminate peste trei mii de persoane, iar bilanțul deceselor a urcat la 86. Ca măsură de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului, școlile și universitățile din regiunea Madrid au fost închise de miercuri, timp de două săptămâni. Peste 1,2 milioane de elevi sunt afectați.

A treia cea mai afectată țară din Europa este Franța. În Hexagon au fost înregistrate, până miercuri seara, aproape 2300 de cazuri și 48 de decese.

Reamintim că autoritățile române au decis duminică seara suspendarea tuturor zborurilor spre și dinspre Italia, China, Iran și Coreea de Sud. Cei care vin din aceste țări cu zbor indirect sau prin alte puncte de trecere a frontierei sunt obligați să intre în carantină sau în izolare la domiciliu, pe proprie răspundere.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday