Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) s-a reunit duminică, 8 martie, pentru a analiza situația răspândirii coronavirusului pe teritoriul țării. Autoritățile au anunțat suspendarea zborurilor dinspre și către Italia, țară care a înregistrat 133 de decese și aproape 1.500 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, duminică. În total, în Italia, au murit până acum 366 de persoane, iar aproape 7.400 sunt contaminate.

Amintim că astăzi au fost confirmate două cazuri de infectare cu coronavirus. astfel că la nivel național, numărul de cazuri a ajuns la 15. De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) al guvernului a anunțat că cinci pacienți au fost delarați „vindecați”. Totodată, la nivel național alte 11 persoane se află în carantină instituționalizată, iar aproape 13 mii sunt în izolare la domiciliu.

După ședința CNSSU, au susținut declarații de presă ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache, ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, și ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarul de stat Raed Arafat.

Principalele declarații ale lui Marcel Vela:

„Se aprobă suspendarea zborurilor spre Italia și din Italia către România, începând cu 9 martie 2020, ora 12, până pe 23 martie 2020, ora 12.

Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor care se îmbarcă din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, fără escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României.

Se permite accesul în România a cetățenilor străini care vin în țară din Iran, China, Coreea de Sud și Italia numai dacă vor intra în carantină.”

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/191551252266018/?v=191551252266018

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a anunțat astăzi că nu se vor mai putea organiza evenimente de orice fel care adună mai mult de o mie de participanți, până pe 31 martie. Pentru evenimentele cu mai puțin de o mie de participanți, autoritățile locale vor analiza situația și vor decide dacă le avizează sau nu. „Măsura va fi prelungită în funcție de evoluția crizei. Este o măsură preventivă”, a precizat Arafat.

 

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday