Un judecător din cadrul Curții Supreme a statului New York a decis joi că fostul președinte Donald Trump și copiii săi, Donald Jr. și Ivanka, trebuie să respecte citațiile și să depună mărturie în ancheta despre afacerile familiei, deschisă de procurorul general, Letitia James.

Familia Trump a cerut anterior anularea citațiilor, dar în urma ședinței de azi, magistratul și-a exprimat scepticismul față de argumentele lui Trump, potrivit cărora depunerea de mărturie în cadrul anchetei civile le-ar submina lui și copiilor săi drepturile constituționale. Avocații lui Trump au indicat că vor face apel. Anul trecut înainte de Crăciun, fostul președinte l-a dat în judecată pe procurorul general al New York-ului, cu scopul de a opri investigația.

Procurorul general al New York investighează dacă Trump a indus în eroare creditorii, asigurătorii sau alte persoane în legătură cu situațiile financiare ale companiei sale. Letitia James susține că are numeroase dovezi de “falsuri și omisiuni” în declarațiile fiscale în care reprezentanții Trump Organizations au umflat sau au coborât valoarea reală a proprietăților din portofoliu, cu scopul de a obține facilități fiscale sau împrumuturi avantajoase.

Sursă: CNN.

Foto: Instagram.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday