Departamentul pentru Situații de Urgență transmite că o explozie a avut loc la o școală din Voiniceni, județul Mureș, din cauza unei acumulări de gaze la nivelul unei sobe de teracotă, în jurul unei săli de clasă.

Comunicatul DSU:

Explozie în urma unei acumulări de gaze, neurmată de incendiu.

La școala din Voiniceni, două victime, una de sex feminin cu arsuri de gradul 2 și cea de-a doua un băiat de 14 ani cu arsuri grad I, ambele cu arsuri la nivelul feței. Au fost evacuați aproximativ 70 de elevi și 7 cadre. Se intervine cu 2 autospeciale și echipaj CBRN”.

Cele două persoane nu sunt în pericol, băiatul are leziuni minore, iar femeia este cu arsuri pe 11% din suprafața corporală, ceea ce nu reprezintă o amenințare medicală. Motivele nu le știm, nu avem concluziile colegilor de la pompieri. Pompierii trebuie să aibă un raport despre ce s-a întâmplat acolo, să înțelegem ce s-a întâmplat. Inițial s-a zis că este acumulare de gaze, apoi că este vorba de sobă. Colegii vor comunica apoi care a fost cauza acestei explozii.”, potrivit Secretarului de stat în Ministrul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Ambele persoane sunt în UPU Smurd, cu arsuri pe 11-12% din suprafață corporală, fără a fi afectate căile respiratorii.”, a declarat Mariana Negoiță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureș a fost solicitat să intervină în jurul orei 8:00, potrivit reprezentantului ISU, Cristian Virag.

Din informațiile DSU, școala nu necesita autorizație de securitate la incendiu. Aceasta a fost construită înainte de intrarea în vigoare a legii privind autorizațiile si nu a suferit modificări structurale.

Reamintim că aproape patru mii de școli au nevoie de autorizație de securitate la incendiu. De la începutul anului au fost depuse doar două mii de cereri pentru obținerea ei. Dintre cele care au depus cereri, 246 au primit autorizații, iar 852 avize.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday