Aproape patru mii de clădiri în care se desfășoară activități de învățământ au nevoie de autorizație de securitate la incendiu, dintr-un total de 26.172 de clădiri, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Din totalul clădirilor, 18.851 nu necesită o astfel de autorizație, „întrucât nu s-au efectuat modificări constructive sau au fost date în exploatare anterior introducerii obligației legale de obținere a autorizației de securitate la incendiu.”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Totuși, centralizarea informațiilor relevă faptul că pentru 3.892 clădiri este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, iar pentru alte 495 de construcții a fost emis aviz de securitate la incendiu și nu a fost efectuată recepția la terminarea lucrărilor.

Doar 2.031 de astfel de instituții au depus cereri pentru obținerea autorizației sau a avizului de securitate la incendiu în acest an, dintre care 246 au primit autorizații, iar 852 avize.

„Diferența numerică este reprezentată de cereri soluționate nefavorabil sau de documentații care se află în curs de soluționare.”, arată IGSU.

„Creşterea nivelului de protecţie este un obiectiv prioritar pentru instituția noastră, sens în care, în anul școlar 2017 – 2018, au fost derulate 3.475 controale de prevenire, care au avut rolul de a înlătura eventualele deficiențe pe linia siguranței la incendiu. Neconformitățile identificate în teren au fost sancționate cu 11.192 avertismente şi 567 amenzi, în cuantum de 1.261.620 lei. Totodată, structurile inspecției de prevenire au venit în întâmpinarea beneficiarilor, pentru soluţionarea situaţiilor existente şi acordarea asistenţei tehnice de specialitate necesare.”, se mai arată în comunicatul de presă al IGSU.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday