Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a susținut o declarație de presă în care a răspuns acuzațiilor lansate joi de Florin Cîțu, președintele PNL, referitor la ridicarea mai multor restricții înainte de sărbători și la draftul legii privind Certificatul Verde pe care Rafila l-a propus coaliţiei de guvernare.

Ministrul Rafila a declarat că nu înțelege “de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care n-a făcut nimic pentru campaniei de vaccinare. Vrea să pună în discuție funcționarea coaliției mai degrabă decât să pună în discuție situația certificatului”.

Rafila a mai adăugat: “M-a surprins această poziție. Cred că specialistul în economie Cîțu a consultat specialistul în sănătate Cîțu și v-a transmis dvs. (presei) informațiile. (…) Să terminăm cu demagogia auzită ieri în mass-media. Suntem contestați de cineva care a introdus relaxare în vară, într-o perioadă de creștere rapidă a numărului de cazuri. Noi suntem într-o perioadă de scădere constantă a numărului de cazuri și suntem acuzați de cei care au introdus astfel de măsuri când se înmulțeau cazurile.”

Joi, fostul premier Florin Cîțu a criticat decizia de a relaxa din restricții chiar înainte de sărbători: “Oameni care susțin acum aceste relaxări le criticau vara trecută când aveam mult mai puține cazuri. Dacă oferim testare gratuită, normal că rata de vaccinare nu va mai crește“.

Cîțu a dezaprobat și propunerea lui Rafila ca statul să plătească pentru testele celor care nu se vaccinează, în proiectul de lege privind certificatul Covid: ”Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială când vaccinul e gratuit. Sunt cazuri speciale când oamenii nu se pot vaccina, le înțelegem. Dar principiul de bază al certificatului e creșterea ratei de vaccinare”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday