Oficialii guvernamentalii au anunțat o situație la zi privind infecția cu coronavirus în România. În acest moment, pe teritoriul țării, 38 de persoane sunt în carantină și 11.300 în autoizolare. Unul dintre cei șase pacienți confirmați cu coronavirus s-a vindecat și a fost externat.

Update 14:25: Grupul pentru Comunicare Strategică al Ministerului de Interne a făcut precizări noi în cazul persoanelor depistate pozitiv cu coronavirus, care se află în Timișoara: „Femeia de 38 de ani, rezultatul este negativ, fiind al doilea test realizat cu rezultat negativ. Bărbatul de 47 ani, rezultatul este negativ, după ce în a 12-a zi rezultatul testului a fost pozitiv. Tânărul de 16 ani, rezultatul este pozitiv, după ce anterior testul a fost, de asemenea, pozitiv.  Colegul de bancă al tânărului a fost testat, rezultatul fiind negativ.”

Reamintim că ieri, alte două cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate pe teritoriul României, la un băiat de 16 ani din Timișoara și la un bărbat de 71 de ani din Suceava.

Totodată, în această dimineață, autoritățile au mai anunțat că cei doi români infectați cu coronavirus pe nava de croazieră Diamond Princess și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați.

Principalele declarații:

Vreau să vă prezint o situație la zi a tot ce înseamnă infecția cu coronavirus în România. Avem în carantină 38 de persoane și 11.300 în autoizolare. Sunt șase cazuri confirmate în România, un caz vindecat.

România are în acest moment șase centre unde pot fi tratați cei cu coronavirus. Până în prezent au fost efectuate 576 de teste, doar șase pozitive. Unul dintre ei este sănătos, acasă. La Timișoara, femeia de 38 de ani este în stare bună.

Colegul de bancă al băiatului s-a prezentat singur pentru testare, Vă vom anunța care sunt rezultate. La Suceava, bărbatul de 71 de ani este internat, este stabil, a făcut febră azi-noapte. Este foarte atent monitorizat.

Gepostet von Ministerul Sănătăţii – România am Donnerstag, 5. März 2020

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday