Monica Anisie, ministrul Educației, a susținut o conferință de presă în care a anunțat că în 11 județe, nicio unitate de învățământ nu va începe activitatea după scenariul roșu.

Ministrul a completat că la nivelul întregii țări, sunt 293 de cadre didactice spitalizate din cauza coronavirusului.

Principalele declarații:

 • Sunt 11 județe unde nu avem unități în scenariu roșu: Harghita, Caraş, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui.
 • Mai anunță că, în conformitate cu deciziile luate de Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, avem datele: 12.423 unități încadrate în scenariul verde, 4.915 de unități încadrate în scenariul galben și 263 de unități încadrate în scenariul roșu
 • Pe țară, am centralizat următoarea situație: 293 de cadre didactie în carantină, 91 de cadre în concediu medical și 106 cadre infectate. 
 • Referitor la cadrele care au cerut pensionarea, vă spun că sunt în număr de 147.
 • În București, sunt 607 unități de învățământ în scenariul galben și 29 de unități în scenariul roșu. Există posibilitatea să existe mici variații față de această statistică.

    Sâmbătă, regulile pentru desfășurarea cursurilor online au fost publicate în Monitorul Oficial. Acestea preved că participarea elevilor este obligatorie, altfel primesc absență, înregistrarea cursurilor este interzisă, iar profesorul poate pune note fără acordul părinților.

    Luni, autoritățile precizau că 2.728 de localități se încadrau în scenariul verde pentru începerea școlilor, 410 în cel galben, iar 43 în cel roșu.

    Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

    Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

    Susține echipa Biziday