În baza analizei INSP în baza căreia se redeschid școlile, sunt peste 2.700 de localități care se încadrează în scenariul verde (cursuri față în față), 410 – scenariu hibrid și 43 în care școala începe online.

Cifrele exacte anunțate de Ministerul Sănătății, în baza analizei INSP:

  • în 2.728 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori
  • în 410 localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 și 3 la 1.000 de locuitori
  • în 43 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

O situație specială apare în cazul Bucureștiului, care a fost analizat pe sectoare de către INSP. Situația detaliată relevă că sectoarele 3, 4 și 5 se încadrează în scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 și 6 în cel galben.

Ulterior, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că toate unitățile de învățământ vor începe cursurile în baza scenariului galben, în funcție de pregătirile și resursele de care dispun.

Scenariul verde presupune că școala se reia față în față. În cel roșu, cursurile se susțin online. Scenariul hibrid presupune rotația săptămânală a efectivului de elevi, prioritate având preșcolarii, clasele primare, dar și elevii care urmează să susțină examene de finalizare a studiilor.

„Prin urmare, în acord cu procedura aprobată de către cele două ministere, astăzi,  7 septembrie 2020, toate direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor informa inspectoratele școlare județene/al Municipiului București și comitetele județene/al Municipiului București pentru situații de urgență (CJSU/CMBSU) cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități”, arată Ministerul Educației în comunicat.

Până la 10 septembrie, în funcție de analiză, dar și de pregătirea efectivă a școlilor, comitetele județene de urgență vor emite hotărârile pentru scenariul de funcționare al fiecărei școli,

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday