Ministerul Educației Naționale anunță că îi solicită Editurii Didactice și Pedagogice retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a, după ce au fost semnalate mai multe greșeli. Costurile vor fi suportate de editură, anunță Ministerul Educației printr-un comunicat. Editura a anunțat anterior într-un comunicat că au fost deja tipărite peste un milion și jumătate de manuale.

,,Precizăm că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o analiză amănunțită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată”, se arată în comunicat.

Ministerul Educației anunță că manualele vor ajunge în școală în cel mai scurt timp posibil, iar varianta digitală va fi postată pe manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni.

,,Ministerul Educației Naționale a întreprins până acum toate demersurile și a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului școlar 2018-2019. În acest moment, procedura de tipărire a manualelor este în derulare și nu este blocată, așa cum s-a întâmplat în nenumărate rânduri în anii precedenții, atunci când achiziția de manuale școlare a fost mult întârziată din cauza contestațiilor”, concluzionează Ministerul Educației.

Hotnews.ro a semnalat mai multe greșeli în manualul unic de Geografie. Ulterior, Editura a anunțat că greșelile din manualul unic de Geografie vor fi corectate în ediția digitală.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday