Reacția Editurii Didactice și Pedagogice vine după ce Hotnews a arătat într-o analiză erorile grave din manualul unic de Geografie. Între acestea amintim că unele zone au fost poziționate eronat pe hartă, există regiuni scrise greșit, iar Londra și Parisul sunt numite ambele “al treilea oraș european” la capitolul “Mari orașe”. În comunicatul transmis de Editura Didactică și Pedagogică se arată și că proiectul manualului (autori Fiscutean Mihaela Cornelia, Fiscutean Dorin, Mihai Ciprian, Popa Ionela) a fost clasat pe locul I, cu un punctaj de 91,25 de puncte dintr-un maxim de 100.

Editura transmite că ,,spre deosebire de anii anteriori, când Ministerul Educației Naționale nu avea drept de erată asupra manualelor pe care le achiziționa, acum orice poate fi corectat. Tocmai de aceea, în prima parte a săptămânii viitoare va apărea varianta digitală corectată, incluzând și atenționări cu privire la formatul letric”.

De asemenea, precizează că în acest an, există deja tipărite 1.600.000 de exemplare pentru clasa a VI-a, iar ,,conducerea Ministerului Educației Naționale, precum și cea a Centrului Național de Evaluare și Examinare și cea a Societății Editura Didactică și Pedagogică S.A. își exprimă încrederea că erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente”.

În comunicatul transmis de Editura Didactică și Pedagogică se subliniază și faptul că ,,manuscrisul a primit aviz științific favorabil din partea unui reprezentant al mediului universitar specializat în Geografie. Singura observație negativă a acestui evaluator era aceea că „gradul de dificultate a noțiunilor cuprinse în text este pe alocuri prea ridicat”. În rest, din raportul de evaluare se poate constata că „materialul grafic și cartografic este corect din punct de vedere științific, prezentarea conținuturilor este realizată unitar și coerent, activitățile de învățare sunt diverse, bine alese, favorizând utilizarea metodelor didactice activ-participative

În ceea ce privește autorii, trebuie precizat faptul că doi dintre aceștia au însoțit echipa României la Olimpiada Internațională de Geografie din Canada, unde au participat peste 160 de elevi din peste 43 de țări, iar lotul olimpic român s-a clasat pe locul I la națiuni”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday