În ultimul raport cu privire la situația din Ucraina, Ministerul Apărării al Marii Britanii transmite că armata Rusiei încearcă, de asemenea, să recruteze militari și din Transnistria, regiunea nerecunoscută a Republicii Moldova. Un anunț siminar a fost făcut sâmbătă de SUA, care cred că Rusia are în vedere recrutarea a “peste 60 de mii de militari”.

Într-un raport anterior, Ministerul britanic a precizat că retragerea armatei rusești din nordul Ucrainei a lăsat dovezi care atestă “atacurile disproporționate” asupra civililor, inclusiv gropi comune unde erau îngropați civili și folosirea ostaticilor drept “scuturi umane”.

Astăzi, un oficial ucrainean a precizat, conform Reuters, că o groapă comună cu zeci de civili ucraineni decedați a fost descoperită într-un sat din apropierea Kievului, ocupat de trupele rusești. 

De asemenea, o școală și mai multe blocuri de apartamente au fost bombardate în regiunile Lugansk și Dnipro. Potrivit oficialilor ucraineni citați de The Guardian, cel puțin o persoană a fost rănită, iar mai multe apartamente au luat foc, fiind necesară evacuare locatarilor. Până la acest moment nu au fost raportate persoane decedate în urma bombardamentului.

Forțele rusești continuă să folosească dispozitive explozibile improvizate pentru a cauza distrugeri, pentru a răni moralul forțelor ucrainene și pentru a restricționa libertatea de mișcare a Ucrainei. Armata Rusiei continuă, de asemenea, să atace obiective de infrastructură cu un risc ridicat de vătămare colaterală a civililor, inclusiv un rezervor de acid nitrat la Rubijne”, se arată în raportul anterior al instituției britanice.

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Sursa Foto: Bumbleedee / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday