Potrivit CNN, care citează un oficial american de rang înalt al apărării sub protecția anonimatului, “rămâne însă de văzut” cât de eficientă va fi Rusia în atingerea acestei ținte, cât de pregătiți vor fi acești militari și unde vor fi trimiși. 

Oficialul a mai spus că SUA nu au remarcat “trupe noi, complet antrenate și complet înarmate” gata să întărească grupurile tactice de batalion epuizate ale armatei Rusiei, dar au observat indicii care sugerează că guvernul de la Moscova vrea să recruteze “peste 60 de mii de militari” și să mobilizeze rezerviști.

În ceea ce privește capacitatea actuală a forțelor militare, după estimarea SUA, Rusia a trimis până acum în Ucraina “între 80% și 85% din puterea lor de luptă disponibilă”, pe care a adunat-o anterior invaziei, a precizat un alt oficial american de rang înalt din domeniul apărării, în timpul unei conferințe de presă. Acesta nu a precizat însă numărul estimativ al soldaților ruși decedați în Ucraina.

Oficialul a mai precizat că SUA nu cred că întăririle Rusiei vor ajunge în estul Ucrainei “prea curând”, din cauza “problemelor de logistică” pe care armata rusă le-a experimentat până acum.

Nu credem că, în general, acesta va fi un proces rapid, având în vedere numărul victimelor de partea Rusiei și pagubele pe care unitățile militare ale acesteia le-au suferit”, a mai spus oficialul.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday