La fel ca alți clienți ai SolarWinds, am căutat în mod activ indicatori ai atacului și putem confirma că am detectat în produsele noastre binare SolarWinds dăunătoare, pe care le-am izolat și eliminat. Nu am găsit dovezi ale accesului la serviciile de producție sau la datele clienților. Investigațiile noastre, care sunt în desfășurare, nu au găsit absolut niciun indiciu că sistemele noastre au fost folosite pentru a ataca pe alții, afirmă compania într-un comunicat de presă.

Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) a emis joi un “aviz de securitate cibernetică”, care detaliază modul în care anumite servicii cloud ale Microsoft Azure ar fi putut fi compromise de către hackeri și îndeamnă utilizatorii să-și securizeze sistemele.

Atacul cibernetic, dezvăluit săptămâna aceasta, a afectat companii și organizații guvernamentale de top. Microsoft este un utilizator al Orion, software-ul de gestionare a rețelelor de la SolarWinds, utilizat la scară largă în toată lumea, și care a fost folosit ca poartă de intrare în atacurile cibernetice recente.

Surse alternative: Microsoft, NSA, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday