Tudorel Toader a anunțat că astăzi, de la ora 8:30 membrii Comisiei pentru verificarea MCV participă la minister la discuții și dezbateri privind situația României.

,,Noi avem pregătit raportul, cu elementele de progres pe care țara le-a înregistrat. Dar, MCV-ul acesta n-a fost chiar riguros instituit. Inițial erau trei recomandări, România face eforturi să le îndeplinească, iar după 11 ani avem 12 recomandări. De ce? Pentru că cele trei inițiale erau ca niște ținte mobile. S-a solicitat să ni se spună ce înseamnă fiecare recomandare ca să știm să bifăm ce avem de îndeplinit. Vedem care sunt etapele de progres. Ca om care am participat la fiecare ședință și așa mai departe, vă pot spune că sunt progrese evidente”, a declarat ministrul Justiției la Antena 3.

Amintim că ieri, Frans Timmermans a declarat în cadrul ședinței extraordinare a comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European (LIBE) că ,,că activitatea DNA a fost unul dintre motivele principale pentru care raportul MCV a fost unul pozitiv”, amintind și de decizia CCR care ,,l-a obligat pe președinte să fie de acord cu demiterea șefei DNA”.

De asemenea, vicepreședintele Comisiei Europene a adăugat că MCV-ul este util pentru a trasa un curs, pentru a putea evalua când Justiția este la un nivel solid, iar în cazul României nu se văd progrese: ,,Vedem pași înapoi. În următorul MCV vom face o evaluare. Situația s-a deteriorat față de celalalte rapoarte. Evoluțiile recente pun sub semnul întrebării acest progres. Ar fi o tragedie dacă în ultimul kilometru al maratonului ați începe să alergați în cealaltă direcție”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday