Biroul premierului Boris Johnson a declarat că prim-ministrul ia în considerare cea mai mare ofertă posibilă pentru membrii alianței NATO din țările nordice și baltice, care ar dubla numărul de trupe dislocate în prezent în Europa de Est și ar trimite arme defensive în Estonia.

Acest pachet ar trimite un mesaj clar Kremlinului – nu vom tolera activitatea lor destabilizatoare și vom fi mereu alături de aliații noștri NATO în fața ostilității ruse”, a spus Johnson într-un comunicat.

Am ordonat forțelor noastre armate să se pregătească să se desfășoare în Europa săptămâna viitoare, asigurându-ne că suntem capabili să sprijinim aliații noștri NATO”, a adăugat premierul. Oficialii vor finaliza detaliile ofertei la Bruxelles săptămâna viitoare, când miniștrii vor discuta despre opțiunile militare.

Guvernul britanic a spus că orice incursiune a Rusiei în Ucraina va fi întâmpinată cu sancțiuni rapide și că ar fi devastatoare pentru ambele părți. Prim-ministrul Johnson urmează să viziteze regiunea săptămâna viitoare și, de asemenea, va vorbi cu Vladimir Putin la telefon.

În plus, miniștrii britanici de Externe și cei ai Apărării vor merge la Moscova pentru discuții cu omologii lor ruși în zilele următoare, cu scopul de a îmbunătăți relațiile diplomatice și de a reduce tensiunile dintre state.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday