Poliția britanică a anunțat că a finalizat ancheta care s-a întins pe parcursul a cinci luni și că, în total, a dat 126 de amenzi. Precizează că cei vizați sunt 53 de bărbați și 73 de femei, fără a-i numi. Este cunoscut însă că printre aceștia se numără premierul Johnson și soția sa.

Investigația noastră a fost amănunțită și imparțială și a fost finalizată cât de repede am putut, având în vedere cantitatea de informații care trebuia revizuită și importanța faptului că a trebuit să ne asigurăm că avem dovezi pentru fiecare amendă. Investigația este acum completă”, a declarat comisarul adjunct al poliției londoneze.

Reamintim, luna trecută, Boris Johnson și ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, au fost amendați pentru că au participat la o petrecere organizată la sediul guvernului, în iunie 2020, în timpul carantinei. Imediat după anunț, reprezentanții Partidului Laburist și chiar unii membri ai Partidului Conservator le-au cerut celor doi oficiali să demisioneze.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday