Downing Street a confirmat că cei doi au primit o înștiințare în care li se transmitea că vor fi amendați, însă a refuzat să menționeze și despre ce sume este vorba. Până acum, 50 de amenzi au fost emise de poliție, care precizează că investigația continuă, iar astfel și mai multe amenzi ar putea fi emise în următoarele săptămâni.

Imediat după acest anunț, reprezentanții Partidului Laburist le-au cerut celor doi oficiali să demisioneze. Anchetatorii investighează în total 12 evenimente care au avut loc în 2020 și 2021, iar astfel nu este clar pentru care dintre evenimente a fost amendat Johnson.

Pe 12 ianuarie, prim-ministrul Johnson a ținut o cuvântare în parlament în cadrul căreia și-a cerut scuze că a luat parte la un eveniment în grădina din Downing Street Nr. 10, reședința sa oficială. Atunci, liderii opoziției i-au cerut demisia pentru că a încălcat regulile stabilite de propriul guvern. Cu doar două zile înainte, publicația ITV a intrat în posesia unui email semnat de secretarul personal al premierului, care a invitat peste o sută de persoane la eveniment. În final, s-ar fi prezentat circa 40 de persoane, inclusiv Johnson și soția sa.

Surse alternative: BBC, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday