Deși rata de pozitivitate este mică în Marea Britanie (datorită numărului mare de teste) premierul a avertizat că numărul persoanelor internate în spital cu Covid-19 în fiecare zi este de opt ori mai mare decât “minimele din vara trecută.” Boris Johnson susține însă măsura deschiderii școlilor, dar le cere englezilor să păstreze în continuare distanțarea socială și să stea pe cât posibil acasă, pentru a nu repeata experiența din toamna trecută: “Știm cu toții că educația copiilor noștri este foarte importantă. Povara a căzut în mod disproporționat asupra femeilor care în multe cazuri sunt și angajate și se ocupă de îngrijirea copiilor în același timp”.

Jenny Harries, consilierul medical adjunct pentru Anglia, a declarat că ratele de infectare au rămas la aceleași niveluri ca la sfârșitul lunii septembrie, chiar și fără efectul redeschiderii școlilor. Harries a spus că, deși a existat acum un declin accentuat al cazurilor și deceselor, noile cazuri provoacă încă o “tensiune substanțială asupra sistemului sanitar”.

Declarația premierului a ridicat semne de întrebare mai multor parlamentari conservatori, care consideră exagerate proiecțiile guvernulului: “Trebuie să fim conduși de informațiile din teren, nu de date calendaristice. Acele informații depășesc ipotezele pesimiste ale guvernului”, a declarat pentru The Guardian Mark Harper, președintele Covid Recovery Group.

Școlile din Marea Britanie s-au redeschis ieri, ca parte a planului în patru pași de ridicare a restricțiilor anunțat de guvern. Elevii vor efectua, pentru început, teste în cadrul școlii, iar apoi vor primi teste pentru acasă. Purtarea măștii în sălile de curs rămâne obligatorie.

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday