De azi, elevii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani revin în clase, iar de săptămâna viitoare vore reveni la cursuri în format fizic și elevii cu vârsta cuprinsă între 11 și 18 ani.

Elevii de gimnaziu vor face trei teste Covid-19 în cadrul școlii și unul acasă în primele două săptămâni, iar din a treia săptămână vor primi truse de testare pentru acasă pentru a se testa de două ori pe săptămână. Copiii care vor avea rezultat pozitiv la testele rapide, vor efectua și un test PCR pentru confirmare și vor intra în izolare pentru zece zile. 

Departamentul pentru Educație recomandă, totodată, purtarea măștii și menținerea distanței sociale inclusiv în sălile de clasă. Elevii mai mici de șapte ani sunt exceptați de la purtarea măștii și efectuarea testelor.  

În universități vor fi reluate doar cursurile practice care nu se pot desfășura online.

Totodată guvernul pune la dispoziția tuturor persoanelor teste gratuite care pot fi procurate fie prin intermediul locului de muncă, acolo unde există centre de testare, de la centre de testare sau comandate online de unde pot obține maximum două truse care conțin șapte teste fiecare. Rezultatele testelor vor fi raportate către NHS Test and Trace online sau telefonic.

În Scoția , copiii cu vârste cuprinse între patru și șapte ani s-au întors deja la școală luna trecută, iar din 15 martie vor reveni la cursuri și restul elevilor, dar cu program redus.

În Țara Galilor , au început cursurile elevii care vor susține examene. 

În Irlanda de Nord s-au întors la școală începând de azi copiii cu vârste cuprinse între patru și opt ani, iar elevii din ciclul secundar (între 13 și 18 ani) vor relua cursurile pe 22 martie. Ceilalți vor reveni la școală din aprilie.

Surse: Sky News, The Guardian

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday