UPDATE: O purtătoare de cuvânt al Guvernului Johnson a anunțat că va fi lansată o investigație în privința acestei erori apărute în aplicația de urmărire a cazurilor de coronavirus, potrivit Reuters.

„A apărut o eroare tehnică în procesul de transferare a rezultatelor pozitive în aplicația de mobil. Eroarea a fost rezolvată între timp, dar am lansat o anchetă pentru a descoperi de ce ea nu a fost identificată mai devreme” a declarat purtătoarea de cuvânt.

Știrea inițială

Problema a apărut la o zi după ce aplicația care urmărește cazurile de coronavirus, NHS Test and Trace, a fost lansată (pe 24 septembrie). The Times apreciază că între 25 septembrie și 2 octombrie mii de persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați nu au fost informate să se autoizoleze, iar oficialii din domeniul sănătății nu au avut posibilitatea să le urmărească.

Marea Britanie a raportat duminică 22.961 de cazuri noi, aproape dublu față de ziua precedentă și de peste trei ori mai multe cazuri decât vineri, dar asta numai pentru că au fost adăugate 15.841 de rezultate pozitive din ultimele două săptămâni (25 septembrie – 2 octombrie) și care nu fuseseră incluse în raportările zilnice din cauza erorii aplicației.

„Această problemă nu afectează persoanele care primesc rezultatele testului Covid-19, toate persoanele care au avut rezultate pozitive au primit rezultatul testului Covid-19 în mod normal”, a declarat un purtător de cuvânt. Rezultatele care au fost înregistrate cu întârziate au fost realizate în afara spitalelor. 

Departamentul de Sănătate a declarat că actualizările sale zilnice cu privire la cazurile detectate în comunitate nu vor fi „exacte” nici în următoarele zile.

Premierul Boris Johnson a recunoscut la BBC că a existat „un eșec în sistemul de numărare care acum a fost rectificat“ și a dat vina pe o „problemă de calcul”. Totodată Johnson a avertizat că „aceasta ar putea fi o iarnă foarte grea pentru noi toți”, exprimându-și frustrarea față de performanța slabă a aplicației NHS Test and Trace.

Oficiul de Statistică britanic avertizase că numărul mediu zilnic al cazurilor de coronavirus a fost în săptămâna 13-19 septembrie de 9.600, dublu față de raportarea oficială.

De la începutul pandemiei, în Marea Britanie s-au înregistrat peste 500 de mii de cazuri de coronavirus și peste 42 de mii de decese.

 

Surse alternative: The Times, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday