În ultimele săptămâni, au existat dovezi clare ale creșterii numărului de persoane care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 la toate grupele de vârstă, în special în rândul tinerilor, se arată în comunicatul Oficiului Național de Statistică al Marii Britanii (ONS). Totuși, datele raportate oficial au fost la jumătate față de numărul real, pentru că NHS raportează strict persoanele luate în evidență de sistemul public.

Pe 13 septembrie erau raportate 3400 de cazuri noi, dar cifra zilnică a crscut la 4322 pe 19 septembrie. Oficiul de Statistică estimează că în săptămâna 13-19 septembrie 2020, au existat aproximativ 1,75 de noi infecții cu COVID-19 la 10 mii de persoane pe zi. Cifra, raportată la populația Angliei înseamnă 9.600 de cazuri pe zi. 

De la începutul pandemiei 6,2% din populație a dezvoltat anticorpi la SARS-CoV-2, procentul fiind mai mare în Londra decât în restul Angliei.

În Țara Galilor, ONS estimează că în săptămână 13-19 septembrie, 10.800 de persoane au avut COVID-19, echivalând cu una din 300 persoane.

În Irlanda de Nord, în ultimele două săptămâni (6-19 septembrie 2020), se estimează că 0,35% dintre persoane au avut COVID-19, ceea ce reprezintă aproximativ una din 300 de persoane.

Joi, Ministerul Sănătății a raportat 6.604 de noi cazuri, bilanțul total ajungând la 416 mii de persoane infectate și aproape 42 de mii de decese.

Totodată, Guvernul anunța ieri că până la acest moment au fost testate pentru coronavirus, cel puțin o dată, una din zece persoane, incluzându-i pe cei confirmați și contacții lor. 

Surse: Reuters, Oficiul Național de Statistică al Marii Britanii, Guvernul Marii Britanii

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday