Update: Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităților române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile și fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către județul Brașov, pentru operațiuni de mentenanță planificate la Airbus Helicopters România.

Și pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naționale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil.

În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol, pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare. În această dimineață au venit deja patru elicoptere.

Știrea inițială:

MApN: Patru elicoptere ucrainene au sosit în România pentru mentenanță la Airbus Helicopters România, conform contractului. NU sunt înarmate și sunt configurate pentru executarea misiunilor civile. Aeronavele vor ajunge la Ghimbav.

Ministerul Apărării din România a transmis că autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav (Brașov), pentru patru elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare.

MApN precizează că cele patru aeronave sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, și NU sunt înarmate.
Aeronavele au aterizat deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către Ghimbav.

Reamintim că ieri, Rusia a transmis o avertizare pentru România și statele vecine Ucrainei că orice țară care găzduiește avioane militare ucrainene sau care atacă armata rusă de pe teritoriul țării respective poate fi considerată parte din conflict.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday