Principalele declarații ale lui Ludovic Orban, președintele PNL, după ședința coaliției de guvernare:

  • Am fost, ca orice cetățean, afectat de ceea ce s-a întâmplat la Foișor. Înțelegem nevoia de creștere a paturilor ATI.
  • Orice decizie de transformare a unui spital în spital COVID-19 trebuie să urmeze niște pași, pentru a permite tratarea pacienților în cele mai bune condiții.
  • Eu le-am spus clar colegilor din USR: Răspunderea politică pentru menținerea în funcție a lui Voiculescu aparține partidului care-l susține. Noi privim cu îngrijorare la modul în care e gestionat Ministerul Sănătății. Exigența noastră față de modul în care e condus Ministerul este maximă.
  • Noi, PNL, susținem dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru afectează buna funcționare, nu-și îndeplinește atribuțiile, generează situații care pun guvernul în pericol, premierul are dreptul de a revoca orice ministru.
  • Când un ministru nu-și face treaba, partidul care l-a propus trebuie să solicite schimbarea. Avem nevoie de performanță.
  • Vorbim de un minister unde au apărut foarte multe probleme. Este nevoie de o analiză exigentă a modului în care a funcționat. Dacă nu se constată o îmbunătățire, se poate ajunge la schimbarea ministrului.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, la finalul ședinței cu partenerii de coaliție, că Vlad Voiculescu va rămâne la Ministerul Sănătății, iar ”coaliția de guvernare merge mai departe”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday