Lucian Șova a subliniat în cadrul unei conferințe de presă că este ministrul Transporturilor și că își exercită atribuțiile în conformitate cu prevederile legale până la expirarea mandatului.

Transmit că eu sunt Lucian Șova, ministrul Transporturilor. Fac un apel la toți cei care dezbat acest subiect să manifeste responsabilitate. Mă refer la faptul că orice afirmație făcută în spațiul public cu o anume semnificație politică pot aduce prejudicii angajaților și milioanelor de utilizatori de servicii de infrastructură. Am vrut să clarific că sunt ministrul Transporturilor, îmi exercit atribuțiile în confromitate cu prevederile legale până când îmi va expira mandatul”, a spus Șova.

De asemenea, ministrul a dat câteva detalii provind vizita la Bruxelles: ,,Luni am fost la Bruxelles și am apărat interesele transportatorilor români de marfă. La sfârșitul consiliului, de o manieră simbolică am preluat președinția pe Transporturi de la Austria”.

Privind proiectele de infrastructură, Șova a precizat că vrea să atingă ținta de 60 de kilometri de autostradă inaugurați până la finalul anului: ,,Acord importanță deosebită legii privind conexiunea dintre Moldova și Ardeal, însă din concluziile tehnice evaluate azi se desprind și alte soluții. La nivelul CNAIR fiind deja pregătită documentația pentru a începe reevaluarea studiului de fezabilitate pentru Târgu Mureș – Neamț.

Sper ca toată opinia publică să analizeze cu atenție. Ambele proiecte sunt atacate de minister, ambele au semnificația lor, nu se concurează între ele politic, desigur că administrativ și din punctul de vedere al eficienței există diferențe.

Cel mai semnificativ lucru este legat de impementarea programului de guvernare. Mai sunt puține zile până la sfarsitul anului, dar îmi mențin ținta de 60 de km de autostradă.

Îndeplinirea programului de guvernare este literă de lege. La 31 Decembrie vom vedea dacă țintele asumate sunt îndeplinite sau nu. Pe 3 ianuarie vă informez că dacă unele dintre ținte nu sunt atinse voi solicita sau îi voi onora cu demiterea pentru că nu au atins limitele din programul de guvernare”.

În legătură cu discuțiile din spațiul public legate de nominalizarea pe care CEX a făcut-o, Șova a precizat că este de acord cu propunerea: ,,Eu recunosc că dreptul PSD să facă nominalizări la conducerea oricărui minister și niciodată CEX sau președintele partidului nu vor avea dreptate doar când fac o nominalizare cu mine. Nominalizările sunt legitime, le susțin însă până la apariția unui decret prezidențial de eliberare sunt ministrul Transporturilor, știu bine ce fac și fac bine ce știu”.

Amintim că Klaus Iohannis a declarat înainte de Centenar, după ce  ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și-a depus demisia,  că va lua o decizie după sărbătoarea națională, deși PSD înaintase noile propuneri pentru ministerul Dezvoltării și cel al Transporturilor. ,,La Transporturi nu este un post de paznic la cooperativă, este un post de ministru. Stă în funcție și muncește până când se publică decretul e revocare din funcție”, a spus atunci Klaus Iohannis.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday