Nimeni nu a vrut o grevă de vară la Heathrow, dar membrii noștri au trebuit să lupte pentru ceea ce este corect. Această înțelegere de salarizare îmbunătățită a fost posibilă datorită eforturilor lor”, a spus Nadine Houghton, ofițer al sindicatului național GMB.

La începutul acestei luni, personalul de bord al agenției British Airways de pe Aeroportul Heathrow din Londra a suspendat greva începută în iunie, după ce compania aeriană a acceptat să-și îmbunătățească oferta de plată.

Potrivit GMB, votul de astăzi pentru aprobarea ofertei de salarizare a fost susținut de 75% dintre angajații. Sindicatul a precizat că aceștia vor primi o creștere a salariului de 8%, un bonus unic și o primă pentru turele speciale, weekend-uri și sărbători legale.

Recent, Aeroportul Heathrow, cel mai aglomerat din Marea Britanie de altfel, a limitat numărul pasagerilor pe perioada verii, la o sută de mii pe zi, pentru a reduce cozile, întârzierile la bagaje și anulările de zboruri, pe fondul lipsei de personal. 

În ultima lună au fost organizate greve și de către angajații Ryanair din Spania, Portugalia și Belgia, de asemenea nemulțumiți de condițiile de muncă și de salarii.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday