Cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, la fel ca multe alte aeroporturi din Europa, întâmpină probleme în a face față numărului tot mai mare de pasageri, pe măsură ce cererea revine după pandemie. În perioada de vară a anului 2019, înainte de pandemie, de pe Aeroportul Heathrow plecau zilnic între 110 mii și 125 de mii de pasageri.

Acum Heathrow a cerut companiilor aeriene să nu mai vândă bilete pe perioada verii și a impus o limită zilnică de 100 mii de pasageri care pleacă de pe aeroport, în încercarea de a face față numărului tot mai mare de călători. În ultima perioadă, din cauza lipsei de personal, pe cel mai mare aeroport din UK pasagerii au fost nevoiți să stea la cozi enorme.

Unele companii aeriene care operează pe Heathrow au răspuns deja unui apel venit din partea guvernului, de a reduce capacitatea, însă conducerea aeroportului spune că este nevoie de mai mult.

Unele companii aeriene au luat măsuri semnificative, dar altele nu au făcut-o și credem că acum este nevoie de acțiuni suplimentare pentru a se asigura că pasagerii au o călătorie sigură și de încredere”, a declarat CEO-ul John Holland-Kaye într-o scrisoare deschisă marți. “Așadar, am luat decizia dificilă de a introduce un plafon cu efect de la 12 iulie până la 11 septembrie”, a adăugat acesta.

Recunoaștem că acest lucru va însemna că unele călătorii de vară vor fi fie reprogramate, transferate pe alt aeroport, fie anulate și ne cerem scuze celor ale căror planuri de călătorie sunt afectate”, a mai spus acesta.

Conducerea aeroportului spune că plafonul implementat este similar cu cel al altor mari aeroporturi din Europa. Aeroportul Schiphol din Olanda a limitat numărul de pasageri cu aproximativ 16% sub nivelul din 2019, în timp ce cel din Frankfurt a redus zborurile la orele de vârf, de la 104 pe oră la 94.

Surse alternative: Reuters, The Guardian.

Foto: Valentino Visentini | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday