Ședința Comitetului Executiv al PSD a durat peste opt ore și a fost convocată după ce vicepreședinții PSD Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu au elaborat o scrisoare împotriva lui Liviu Dragnea, prin care i-au cerut demisia din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor. Adrian Țuțuianu a menționat atunci că scrisoarea este semnată doar de trei membri, însă reprezintă punctul de vedere al mai multor persoane din partid.

Potrivit Gabrielei Firea au fost 10 voturi împotriva lui Liviu Dragnea, 39 de voturi să continue în funcții și o abținere. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a declarat că au fost doar opt voturi împotriva sa, 55 pentru susținerea lui în funcții și o abținere.

UPDATE: Liviu Dragnea a declarat la finalul ședinței: ,,Mi-aș dori și am spus colegilor mei că nu vreau să mai am astfel de ședințe în care vorbim despre lucruri, faptul că ar trebui să dezbatem în partid, dar de fapt nu dezbatem. Avem un mandat destul de serios și de responsabil din partea cetățenilor. Pentru o viață mai bună pentru români, dar și pentru a duce la capat niște angajamente în ceea ce privește un stat de drept corect și respectarea drepturilor omului”. De asemenea, el a vorbit și despre protocoale și modificările aduse Legilor Justiției și Codurilor Penale. Declarațiile integrale pot fi citite aici.

Gabriela Firea a fost primul lider din PSD care a făcut declarații:

,,A fost o ședință CEX foarte lungă. Una dintre cele mai dense. S-au spus foarte multe lucruri. Au fost opinii pro și contra demersului nostru de a da publicității o declarație comună. Primul câștig este acela că, cred că, a fost prima ședință CEX în care s-a dezbătut cu sinceritate, argumente logice toate problemele care ne frământă.

Nu a avut nimeni acea timorare. Este de bun augur, că deși a fost contestată, declarația a adus un lucru benefic.La finalul dezbaterilor domnul președinte Dragnea a supus votului doar un punct din declarație, nu toate cele 20. Doar referirea la domnia sa.

Au fost 10 voturi sa facă un pas lateral, 39 de voturi să continue și o abținere. S-a cerut și excluderea mea, fapt care nu a fost supus dezbaterii. S-a cerut excluderea mea, de către domnul primar de la Sectorul 5, fapt care nu a fost suspus dezbaterii și votului. Dragnea și Dancilă nu au considerat oportun.

În ceea ce mă privește nu voi renunța în a mă lupta pentru proiectele Capitalei, este vorba de viața bucureștenilor”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday