Potrivit localnicilor, compania de stat ce furnizează energie electrică a alimentat duminică rețeaua națională pentru două ore, la o zi de la pana de curent ce a afectat întreg Libanul.

Ministrul libanez al Energiei a declarat sâmbătă pentru CNN că rapoartele cu privire la o întrerupere totală a energiei electrice în țară sunt “exagerate”, iar situația “nu este mai gravă decât era înainte”.

Încă din luna iulie, compania electrică de stat a Libanului a furnizat doar două ore de energie electrică pe zi, din cauza crizei severe de combustibil, de care marile centrale electrice depind.

Țara s-a bazat în mare parte pe generatoarele de rezervă, pe care le-au folosit pe durata întreruperilor zilnice de curent, aproximativ trei ore pe zi. Cu toate acestea, generatoarele au început să restricționeze furnizarea curentului electric la cel mult 12 ore pe zi. Mulți cetățeni libanezi și-au încheiat abonamentele la generatoarele de rezervă, din cauza facturilor tot mai mari la energie. 

Sâmbătă, întreaga țară a rămas fără curent electric după ce marile centrale electrice au încetat să mai funcționeze, din cauza lipsei de combustibil.

Libanul a fost afectat de o criză economică severă, care s-a agravat pe măsură ce aprovizionarea cu combustibil din import a încetinit.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday