Am discutat astăzi cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situația gravă de securitate din regiunea Mării Negre, ca urmare a acțiunilor Rusiei, care încalcă flagrant dreptul internațional. În consecință, am hotărât să organizăm vineri, 25 februarie, la Varșovia, un summit extraordinar al Formatului București 9 (B9), pentru a coordona răspunsul nostru și pentru a ne demonstra unitatea. Suntem alături de Ucraina!”, a transmis Președintele României pe Facebook.

Pe lângă România și Polonia, din București 9 mai fac parte Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Slovacia.

Pe Twitter, Klaus Iohannis a precizat anterior că a discutat cu președintele Duda despre “situația gravă de securitate din regiunea Mării Negre în urma acțiunilor Rusiei, care încalcă grav dreptul internațional și despre comune care urmează să fie luate de NATO și în format București 9.

Reamintim că luni seara președintele Vladimir Putin a recunoscut independența republicilor separatiste Lugansk și Donețk, din estul Ucrainei. Această decizie a liderului rus a stârnit un val de reacții internaționale. Președintele Iohannis a transmis ieri, alături de alți lideri europeni, că “România condamnă cu fermitatea recunoașterea de către Rusia a regiunilor Donețk și Luhansk din Ucraina ca independente”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday