Klaus Iohannis a reacționat după respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European. Într-un comunicat de presă, președintele susține că respingerea „reprezintă un nou eșec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României” și îi solicită premierului Dăncilă „să retragă de urgență nominalizarea doamnei Plumb pentru funcția de comisar european.”

Consideră că respingerea Rovanei Plumb este „o nouă dovadă a incompetenței premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeană poți promova oameni în funcții de conducere pe baza recomandărilor de partid și a prieteniilor.”

De asemenea, președintele reamintește că i-a transmis „explicit” premierului „încă de la începutul acestei proceduri de desemnare a comisarului european din partea României să nu o nominalizeze pe doamna Plumb, întrucât nu îndeplinește criteriile de integritate și profesionalism.”

PSD exportă incompetența peste granițele țării prin acțiuni politice repetate care afectează profund imaginea României. Pentru a nu amplifica prejudiciile aduse deja țării noastre, îi cer imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă de urgență o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Președintelui României și cu avizul Parlamentului.”, a conchis Iohannis.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday