Klaus Iohannis participă la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26), desfășurată la Glasgow, Scoția. Președintele a vorbit despre angajamentele de reducere a emisiilor de carbon: “România sprijină pe deplin eforturile de lider al UE în domeniul schimbărilor climatice și se angajează să reducă emisiile UE cu 55% până în 2030“.
Principalele declarații:
- Din 1989, până în 2019, emisiile de gaze cu efect de seră au crescut cu 77%. Avem una dintre cele mai mici rate de emisii pe cap de locuitori din UE. Suntem angajați să facem și mai mult.
- Va fi o provocare să reducem și mai mult emisiile. Îmi doresc să dezvoltăm și să utilizăm noi tehnologii verzi. Inovația este cheia. Printre alte inițiative de la Glasgow, ne alăturăm demersului de inovare în agricultură pentru climă. Trebuie să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă.
- România sprijină pe deplin eforturile de lider al UE în domeniul schimbărilor climatice și se angajează să reducă emisiile UE cu 55% până în 2030. Nu există o soluție magică împotriva schimbărilor climatice. Un set de măsuri interconectate de poate ajuta să ne atingem obiectivele, iar astfel vom valorifica forța naturii.
- 40% din energia electrică produsă în România provine din resurse regenerabile. Vom folosi 57 de mii de noi hectare de păduri pentru a combate deșertificarea. Educația este cheia pentru comportamentul prietenos cu mediul. Din 2023, România va găzdui un sediu inovator al Administrației Europene Meteorologice.
În cadrul summitului, peste o sută de națiuni ale lumii s-au angajat să oprească despăduririle până în 2030. Printre semnatari, Brazilia, Rusia, Canada, Indonezia și Congo, țări care dețin 85% din pădurile planetei.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.