Președintele Klaus Iohannis a solicitat din nou Parlamentului să dezbată și să aprobe cât mai repede legea privind carantina și izolarea. ”PSD tergiversează aceasta discuție. Este trist, șocant, fiindcă această tergiversare poate să coste viața a zeci, sute de români”, a spus șeful statului. 

Principalele declarații:

  • Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. De 100 de ani nu a existat o boală cu impact atât de puternic, care se resimte puternic în economiile naționale.
  • Astăzi avem 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli.
  • Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor și spun că nu există această boală. Această boală există și are un impact devastator.
  • Este greu de luptat cu această boală și de aceea săptămâna trecută am zis că nu este momentul unor dispute.
  • Mă simt siderat de cum reacționează Parlamentul, acum când vorbim de o lege importantă. 
  • Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență.
  • PSD a venit cu argumente care sunt false, zicea că trebuia să vină Guvernul mai repede cu legea. Guvernul nu putea sa vină cu legea până nu s-au publicat argumentele CCR.
  • Una peste alta, constatăm că PSD tergiversează aceasta discuție. Recunosc că și pe mine mă surprinde acest cinism exagerat. PSD privează guvernul de un instrument important în combaterea acestei epidemii.
  • Este trist, șocant, fiindcă această tergiversare poate să coste viața a zeci, sute de români. 
  • Reiau apelul către Parlament, finalizați discuțiile, aprobați aceasta lege, astfel veți fi răspunzători de moarte a zeci sau poate sute de români.

Declarația președintelui vine în contextul în care în Senat a fost prelungită dezbaterea pe legea carantinei. Klaus Iohannis a cerut săptămâna trecută responsabilitate politică și a făcut un apel la partidele politice pentru adoptarea cât mai rapidă a proiectului de lege.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat ieri că PSD nu va vota legea carantinării și izolării, până când Guvernul nu va veni cu explicații în Parlament.

Astăzi Grupul de Comunicare Strategică a raportat 637 de noi infecții cu coronavirus și 30 decese, centralizate în ultimele 24 de ore. Numărul total de cazuri urcând astfel la 33.585, dintre care 1.931 de decese. În acest moment pe teritoriul României sunt 9.851 de cazuri active.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/722112365065846/

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday