Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul pe care îl conduce nu va vota legea carantinării și izolării. Actul normativ a trecut de Camera Deputaților și așteaptă să fie dezbătut și votat în Senat, care este for decizional.

Guvernul a venit cu precizări ulterioare: „Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea”.

Principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu:

  • Este o lege proastă. Am încercat la Camera, cu ONG-urile, să avem un punct de vedere transparent. Nu putem accepta această lege, nu putem vota această lege.
  • Singurul membru al Guvernului, care a susținut această lege în fața parlamentarilor a fost Raed Arafat. Cu alte cuvinte, niciun om politic din PNL nu a venit să susțină această lege.
  • Legea cum a fost înaintată de Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerul Justiției. Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească aspectele în discuție. 
  • Am o dezamăgire față de domnul Iohannis. M-aș fi așteptat să convoace partidele la discuții pe această lege.
  • Este în continuare o lege proastă care a trecut prin Camera Deputaților modificată în proporție de 80%.
  • Nu vor fi modificări substanțiale în Senat. 
  • Va fi adoptată când premierul și ministrul vor veni cu explicații în Parlament.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday