Îmbolnăvirea inexplicabilă a unuia dintre participanții la teste este examinată și evaluată de un consiliu independent de monitorizare, precum și de medicii companiei, a anunțat Johnson & Johnson într-un comunicat, precizând că astfel de “pauze de studiu” nu sunt neobișnuite în procesele de testare.

Luna trecută, J&J a declarat că vaccinul său experimental a produs un răspuns imun puternic împotriva noului coronavirus în faza a doua de testare (pe cîteva mii de participanți) urmând a fi testat pe 60 de mii de voluntari de pe trei continente. Compania spera să pună pe piață vaccinul până la finalul anului 2020 sau la începutul anului 2021, dar nu este clar cât va dura această pauză.

În septembrie, AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin cu Universitatea Oxford, a întrerupt de asemenea pentru câteva zile testele de faza a III-a, din cauza îmbolnăvirii unui participant la studiu.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday