Compania precizează că întreruperea temporară a testelor este o procedură uzuală de siguranță, în cazul testelor pentru vaccinuri, până la investigarea cauzelor și a datelor privind siguranța participanților la studiu de către o comisie independentă. Deși nu a dat detalii despre boala voluntarului implicat în teste, comunicatul spune că este vorba de o singură persoană și că se așteaptă ca aceasta să se vindece.

Potrivit The New York Times, este vorba de un voluntar din Marea Britanie, care a făcut mielită transversă, o afecțiune a coloanei vertebrale, asociată unei infecții virale. Autoritățile de reglementare în domeniul medical definesc un eveniment advers în testarea unui vaccin, ca fiind unul în care dovezile sugerează o posibilă legătură cu medicamentul care este testat.

Vaccinul împotriva Sars-Cov-2 dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Oxford University este considerat unul dintre cele mai avansate din lume și se află acum în faza a III-a de testare, la care participă 30 de mii de voluntari din UK, SUA, Brazilia, India și Africa de Sud. Testele urmează a fi extinse și pe voluntari din Rusia și Japonia.

Toate celelalte companii care dezvoltă vaccinuri  vor verifica impactul acestora asupra voluntarilor, în legătură cu mielita transversă, după incidentul raportat de AstraZeneca.

Ieri, nouă companii farmaceutice occidentale au anunțat că au semnat un acord prin care se obligă ca niciuna dintre ele să nu pună pe piață un vaccin împotriva Covid-19 înainte de încheierea celor trei faze legale de testare.


Surse: Reuters, The NY Times, Statnews

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday