În luna aprilie, SpaceX (companie a lui Elon Musk) anunța că a câștigat un contract similar cu NASA în valoare de 2,9 miliarde de dolari, tot pentru a construi o navă spațială care să ducă astronauții pe Lună, pentru prima dată de la misiunea Apollo.

Într-o scrisoare către administratorul NASA, Bill Nelson, Bezos a spus că Blue Origin ar accepta un contract stabilit la preț fix și ar acoperi orice depășire a costurilor de dezvoltare a sistemului. “Fără concurență, planurile de a reajunge pe Lună pe termen scurt și lung ale NASA vor fi întârziate, vor costa în cele din urmă mai mult și nu vor servi interesului național”, a adăugat  Jeff Bezos. 

Înainte de a alege SpaceX, NASA ceruse propuneri pentru o navă spațială care să transporte astronauții pe suprafața lunară în cadrul programului său Artemis. Proiectul Blue Origin se numește „Luna albastră”, însă oferta SpaceX a învins-o pe cea a fondatorului Amazon, care fusese depusă în parteneriat cu Lockheed Martin Corp, Northrop Grumman Corp și Draper. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday