Este primul caz de confirmare cu coronavirus în satul olimpic, tabăra în care atleții ce vor urma să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt cazați.

Directorul General al Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice a confirmat că persoana, de origine străină, este implicată în organizarea evenimentului, fără a menționa naționalitatea acesteia. Evenimentul urmează să înceapă pe 23 iulie și se va desfășura până pe 8 august.

Jocurile Olimpice ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar se vor desfășura și anul acesta fără spectatori. Premierul Yoshihide Suga a anunțat stare de urgență în Tokyo, până pe 22 august.

Publicul din Japonia a devenit din ce în ce mai ostil în legătură cu organizarea evenimentului, pe fondul creșterii numărului de cazuri Covid din țară, în condițiile în care Japonia are una dintre cele mai mici rate de vaccinare dintre țările dezvoltate (20,4%).

Vineri, Japonia a raportat 3.418 noi cazuri de Covid și 24 decese.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday