Oficialul guvernului japonez responsabil pentru desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din acest an (23 iulie – 8 august) a anunțat că organizatorii au decis desfășurarea competițiilor fără spectatori, pe măsură ce numărul de cazuri noi de Covid este în creștere, iar premierul Yoshihide Suga a anunțat stare de urgență începând cu 12 iulie și până pe 22 august. 

Luând în considerare efectele noilor variante de coronavirus și pentru a combate răspândirea virusului, trebuie să consolidăm măsurile de protecție. Așadar, având în vedere actuala situație, o să emitem stare de urgență pentru Tokyo”, a anunțat premierul Japoniei. Aceasta va fi a patra stare de urgență din Tokyo de la începutul pandemiei.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar din cauza pandemiei, au fost amânate. Cu toate acestea, opinia publică japoneze a cerut organizatorilor evenimentului să amâne și în acest an evenimentul. Potrivit BBC, în cadrul unui sondaj efectuat în iunie, 80% din populația japoniei susținea că Jocurile Olimpice trebuie amânate. 

În Japonia, un nou val de cazuri Covid a început în aprilie, dar, în general, țara a înregistrat un număr relativ mic de cazuri și un număr de decese de aproximativ 14.900. Miercuri, au fost raportate 2.180 de cazuri noi în țară. Aproximativ 920 dintre acestea s-au înregistrat la Tokyo, în creștere față de 714 săptămâna trecută, fiind totodată cel mai mare nivel de după 13 mai, când în capitala niponă s-au înregistrat 1.010 cazuri.

Până la acest moment, Japonia a vaccinat anti-Covid, cu schemă completă, puțin peste 15% din populația eligibilă. Autoritățile vor să vaccineze întreaga populație de peste 65 de ani până la finalul lui iulie. Intrarea în Japonia este interzisă în prezent pentru cetățenii din 159 de țări, inclusiv România. 

Sursa: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday