Autoritățile de la Roma au anunțat că marți au înregistrat aproape 168 de decese din cauza coronavirusului. Totodată numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 977. În total, au murit până acum 631 de persoane, iar 10,149 sunt contaminate, potrivit Agenției italiene pentru Protecție Civilă. Italia este cea mai afectată țară de coronavirus, după China.

În ultimele trei zile, în Peninsulă, au murit 398 și au fost raportate 3300 de noi cazuri de îmbolnăvire. Guvernul italian a plasat sub carantină toată țara. Nu vor avea loc evenimente în spațiile publice, iar cetățenii sunt sfătuiți să stea acasă. 

Și în Spania crește numărul persoanelor infectate.  Astăzi au fost raportate 443 de noi cazuri. În total, în Spania au fost contaminate aproape 1700 de persoane, iar bilanțul deceselor a urcat la 35. Ca măsură de prevenție împotriva răspândirii coronavirusului, școlile și universitățile din regiunea Madrid vor fi închise începând de miercuri, timp de două săptămâni. Peste 1,2 milioane de elevi sunt afectați.

Reamintim că autoritățile române au decis duminică seara suspendarea tuturor zborurilor spre și dinspre Italia, China, Iran și Coreea de Sud. Cei care vin din aceste țări cu zbor indirect, sau prin alte puncte de trecere ale frontierei sunt obligați să intre în carantină sau în izolare la domiciliu, pe proprie răspundere.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday