Italia a raportat astăzi  743 de noi decese din cauza infectării cu coronavirus, în creștere față de ziua precedentă când a raportat 601. Numărul cazurilor noi a crescut cu 5249, până la 69 176 în total. Până acum au murit 6820 de persoane.

Autoritățile de la Roma raportaseră  în ultimele două zile o ușoară scădere a numărului de decese și a noilor cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus, după ce sâmbătă seară,  au raportat 793 de decese, cel mai mare număr de până atunci. Joi, Italia a devenit țara cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19, depășind China. Institutul Național de Sănătate din Italia a anunțat că aproape  9% din numărul total al bolnavilor sunt angajați din sistemul medical. Printre cei care și-au pierdut viața în Peninsulă, se numără și șapte cetățeni români, conform Ministerul Afacerilor Externe.

La nivel mondial, numărul persoanelor infectate cu coronavirus  a trecut de 400 de mii, iar cel al deceselor a trecut de 17 mii. Numărul celor care s-au vindecat a depășit o sută de mii.
Spania. Numărul deceselor din cauza coronavirusului a crescut cu 514, în ultimele 24 de ore. În total, au fost înregistrate 2769 de decese și peste 39 de mii de cazuri confirmate. Spania este a doua cea mai afectată țară din Europa, după Italia, și a patra la nivel mondial. Premierul Pedro Sanchez a avertizat în weekend că urmează ca numărul îmbolnăvirilor să crească considerabil și le-a cerut spaniolilor „să fie puternici”. Sanchez a mai spus că Spania nu a trăit o situație atât de dramatică din războiul civil din 1936-39, în care au murit aproximativ o jumătate de milion de oameni. Țara se află deja în cea de-a doua săptămână de carantină, măsuri ce urmează să continue până pe 11 aprilie, cu restricții severe. Poliția patrulează străzile și armata ajută la mutarea pacienților.

Germania rămâne a treia cea mai afectată țară din Europa, cu 31 370 de cazuri de infectare cu coronavirus  și 133 de decese.

Franța a raportat până astăzi aproape 20 de mii de cazuri de infectare și 860 de decese. Un cetățean român se numără printre cei care și-au pierdut viața în Franța, potrivit MAE.

SUA a înregistrat în ultimele zile o creștere semnificativă a numărului persoanelor infectate cu coronavirus și a trecut pe locul trei la nivel mondial, după China și Italia. În acest moment peste 46 de mii de americani su fost confirmați cu coronavirus, iar 588 au decedat. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că SUA ar putea deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus, după accelerare foarte puternică a numărului cazurilor de infectare.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday