Italia a raportat astăzi 662 de noi decese din cauza infectării cu coronavirus, în scădere față de ziua precedentă când a raportat 683. Numărul cazurilor noi a crescut cu 6153, până la 80.539 în total. Dintre aceștia, peste trei mii de persoane se află momentan la terapie intensivă.

În urmă cu o săptămâna, pe 19 martie, Italia a devenit țara cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19, depășind China. Institutul Național de Sănătate din Italia a anunțat că aproape  9% din numărul total al bolnavilor sunt angajați din sistemul medical. Într-o conferință de presă susținută marți, premierul italian a anunțat că vor crește amenzile acordate persoanelor care părăsesc nejustificat izolarea la domiciliu. Totodată, printr-un nou decret, autoritățile locale au autorizația, din partea Guvernului, de a înăspri pedepsele pentru cei care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii COVID-19. Amintim că printre cei care și-au pierdut viața în Peninsulă, se numără și șapte cetățeni români, conform Ministerul Afacerilor Externe.

Spania a înregistrat 655 de decese din cauza infectării cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. De la izbucnirea pandemiei numărul deceselor a urcat la 4089. Spania are acum 56.188 de cazuri confirmate, din care 8.578 în ultima zi.

Potrivit ultimelor date, SUA devine a treia cea mai afectată țară de coronavirus din lume, după China și Italia. Americanii raportează peste o mie de decese și mai mult de 68 de mii de cazuri confirmate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday