„Având în vedere evoluțiile pozitive recente, secretarul pentru Comerț Wilbur Ross, cu aprobarea președintelui Trump, va întârzia interzicerea aplicației mobile TikTok care ar fi intrat în vigoare duminică”, arată autoritățile. Ordinul de interdicție a fost amânat până pe 27 septembrie.

„Am aprobat acordul de vânzare în principiu. Dacă reușesc să-l finalizeze este minunat. Dacă nu, este bine și așa”, a declarat Donald Trump înainte de plecarea la un miting de campanie în Fayetteville, Carolina de Nord.

Compania TikTok a declarat că este „mulțumită că vânzarea va rezolva problemele și îngrijorările privind securitatea anunțate de administrația SUA”.

Interdicția a stârnit îngrijorări în industrie. Bloomberg scrie că guvernul din China a blocat de mai mulți ani o serie de servicii, între care și Google sau Facebook. În schimb, SUA au promovat în general libera exprimare online și și-au menținut piața digitală deschisă pentru afacerile străine. Decizia împotriva TikTok și WeChat luată de către Trump a reprezentat o inversare drastică a politicii.

Amintim că vizată de ordinul de interdicție inițial era și aplicația chineză WeChat. Despre această aplicație nu există însă informații privind o amânare sau anulare a ordinului.

Surse: Bloomberg, comunicat oficial

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday