În urma deciziei Departamentului american pentru Comerț, cetățenii nu vor mai putea descărca popularele aplicații deținute de entități chineze, nici din Google Play, nici din App Store. Măsura va intra în vigoare de pe 20 septembrie.

Departamentul va interzice „orice difuzare de servicii pentru distribuirea, întreținerea sau actualizarea aplicațiilor numite”.

Potrivit Reuters, care citează un raport intern, suspendarea în cazul TikTok ar putea fi anulată, dacă ByteDance, compania mamă, finalizează vânzare acțiunilor din SUA către Oracle. Acordul a fost deja încheiat, dar mai are nevoie de aprobarea guvernului american. 

Wilbur Ross. secretarul Departamentului pentru Comerț, a declarat: „Acțiunile de azi au arătat că președintele Trump va face orice îi stă în putere să garanteze securitatea noastră națională și să protejeze toți americanii de amenințarea Partidului Comunist Chinez. La îndrumările președintelui, am făcut un pas important pentru a împiedica China să mai colecteze datele cetățenilor americani”.

Surse: Business Insider, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday